3 Mayıs 2013 Cuma

Tam da yaz geldi ee hadi başlayalım şu diyete derken bu poğaça beni yine kalbimden vurdu ve diyetim pazartesi başlayıp salı günü bitenler listesine girdi.
Poğaçanın hamurunu yoğururken o yumuşaklığı ve pişerken çıkardığı kokular kalbimi fethetti ve diyetin üzüntüsünü unutturdu.
Böylesine güzel bir poğaça yapmaya karar verirseniz tavsiyem yanına mutlaka içerisinde yoğurt olan güzel bir salata yapmanız ve tabii ki çay :)
Ben salata olarak salatalıklı patatesli taze naneli ve yoğurtlu fresh bir salata tercih ettim.


Evet itiraf ediyorum kalori değeri biraz yüksek bir poğaça ama sonuçtan çok memnun kalacaksınız. En kötü ihtimalle akşam yemeğini çok hafif geçiştirirsiniz ya da güzel bir yürüyüşe çıkarak poğaçadan aldığınız kalorileri enerjiye dönüştürebilirsiniz.


PATATESLİ TEREYAĞLI POĞAÇA
 
Malzemeler
 
  1. 125 g tereyağı
  2. 1/2 su bardağı sıvı yağ
  3. 2 yumurta ( 1 sarı poğaçaların üstüne, diğerleri içine )
  4. 3 yemek kaşığı yoğurt
  5. 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. Un
  8. 2 orta boy patates
  9. Karabiber, kırmızı toz biber, nane, tuz
  10. 1 çay kaşığı pekmez
Yapılışı
 
  1. Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu bir kapta karıştıralım. Tuz, sirke ve kabartma tozunu dökelim. Unu kontrollü bir şekilde karışıma döküp karıştıralım. Hamur yumuşak kıvamda olmalı. Yani yoğurduğumuzda ne elimize yapışacak ne de çok sert olacak.
  2. Yoğurduğumuz hamuru üzerine temiz bir peçete örterek buzdolabında 30 dk bekletelim
  3. Patatesleri haşlayalım, kabuklarını soyup bir çatal yardımı ile ezelim. İçerisine baharatlarımızı ilave edelim
  4. Buzdolabından çıkan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açtıralım. Bir miktar iç koyup kapatalım.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı ile pekmezi karıştırarak bir fırça yardımıyla sürelim
  6. 200 derecede 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
 

EBRULİ TATLAR © 2013 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org